top of page
 • Foto van schrijverLILY - Life's Little Luxuries

De Kabine


Het leukste seizoen van het jaar wordt nog 100x leuker aan't zeetje! Althans, dat is wat Team Oostende beweert én wij zijn het daar natuurlijk volledig mee eens! Good vibes, betoverende zonsondergangen, instant vakantiegevoel zijn key woorden die herhaaldelijk terugkomen als we hen vragen naar hun liefde voor Oostende. Ze nodigden ons uit voor een afterwork aan De Kabine met pizza, wijn & heel erg veel gezelligheid.

(Team Oostende op de foto van links naar rechts: Fran, Sacha, Justien, Louise-Marie, Ellen H., Lien, Caroline, Ellen D., Clara + Griet die druk in de weer was met de hapjes en hierdoor de foto miste!)

" HET EEUWIGE VAKANTIEGEVOEL SCHUILT HIER ALTIJD OM DE HOEK!"

- Ellen Distave

De Kabine ligt in Mariakerke en is het vaste strandplekje van Ellen D. en haar 'moaten'. Ze staken zelf de kabine in elkaar om zo elke zomer te kunnen genieten van het strand, de zee en elkaar. Top initiatief, toch?

Elke zomer is dit dan ook de ideale afterwork plek voor Team Oostende. Ook hun 'fin de saison' wordt hier steevast gevierd. Heel het team spreekt dan af aan de kabine, hapjes en drank worden voorzien, en er wordt tot in de late uurtjes gekeuveld en gelachen!

" NIETS GAAT BOVEN DIE GEZONDE ZEELUCHT, TOCH?"

- Ellen Hofman

Elk van hen zou ook absoluut niet meer zonder de gezonde, zilte zeelucht kunnen. Of de fietsrit naar huis langs de zeedijk, met de zonsondergang langs je zijde en de geur van jodium in de lucht. Dit zijn -without a doubt- Clara's favoriete aspecten van Oostende.

Louise-Marie en Caroline zijn de nieuwe jobstudenten en pendelen tijdens het jaar tussen hun kot in Leuven en Oostende. Louise-Marie ruilt maar al te graag haar t-shirts in voor dikke pullen van't moment dat ze van de trein stapt. "Die trui haal ik met plezier boven, alsook die frisse neus elke keer ik hier weer aankom!".

" HET GELUID VAN DE GOLVEN, DE GEZONDE ZEELUCHT EN HET BRUISENDE STADSLEVEN. NET DIE COMBO MAAKT OOSTENDE UNIEK."

- Ellen Distave.

Naast het strand en de zee heeft Oostende natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo kan je makkelijk de overzetboot nemen naar Oosteroever -Griet haar favoriete plekje!- om daar de overblijvende visserscultuur op te snuiven. Ook Louise-Marie neemt maar al te graag 'het vedetje' naar Oosteroever om er de zonsondergang te bewonderen vanop de Strekdam. Erna maakt ze het liefst een korte tussenstop aan de Vistrap om er échte verse -lees net van de boot- garnaaltjes te eten. :)

Met een picnic of vieruurtje op zak, kan je ook terecht in de vele parken rondom en in Oostende. Het Leopoldpark of Maria Hendrikapark zijn super gezellig en op wandelafstand van het centrum! Who needs the beach?!

Naast de zeelucht, kan je er ook veel cultuur opsnuiven. Griet omschrijft Oostende als een karaktervolle stad met een ongepolijste rauwe kant. "Zowel het rijke verleden en historische kant zijn grote inspiratiebronnen." En hiervan is echt nog wel wat terug te vinden in het centrum als je ernaar op zoek gaat. En wie goed zoekt, kan er de street art tegenkomen van The Crystal Ship. Een kunstroute door Oostende die je te voet of met de fiets kan afleggen. Een échte must-do volgens Ellen H.!

" DE FIJNE COMBO VAN JONG & OUD HOUDT OOSTENDE NET ZO LEVENDIG. EEN PERFECTE MIX VAN HIPPE KOFFIEBARS EN KLASSIEKE RESTAURANTS, ELKE DAG ONTDEK IK NOG IETS NIEUWS. LOVE IT!"

- Fran Louwie.

En dan is er natuurlijk nog het bruisende stadsleven! Restaurants, winkels, koffiebars, beach bars,... Van hipper dan hip tot de gevestigde waardes. Volgens Fran houdt deze combo de stad zo levendig. Een leuk weetje is bijvoorbeeld dat Oostende zo'n 70.000 inwoners telt en dat er op piekmomenten 300.000 mensen overnachten! En deze toeristen worden natuurlijk niet enkel geëntertaind door zon, zee & strand! :)

" OOSTENDE IN 3 WOORDEN? ONMOGELIJK. ;) "

- Griet Inghelbrecht

Krijgen jullie al zin om ons team te gaan bezoeken in Oostende? :) Wij lopen in ieder geval al helemaal warm. Om af te sluiten vind je hieronder een lijstje terug met de must-do's van Oostende volgens Team O. Plan dus maar snel een weekendje Oostende in, want de opties zijn er eindeloos!

 • " Naar Oosteroever met de overzetboot en er gezellig rondwandelen!"

 • " De zonsondergang bewonderen op het einde van de Strekdam. Echt genieten!"

 • " De échte verse garnaaltjes eten op de Vistrap."

 • " Aperitieven in de Panorama Bar van de Grote Post."

 • " Hmm, een ijstje eten bij Maxzim!"

 • " Een ritje maken met de koets door Oostende."

 • " Pizza laten leveren op het strand & de Lily bezoeken natuurlijk! ;)"

 • " Een cocktail drinken in Histoires d'O."

 • " Een frisse duik nemen in de zee!"

 • " Cultuur opsnuiven en de Crystal Ship tour doen met de fiets."

Dus bij deze, tot de volgende keer in Oostende? ;)

xoxo - Team Mechelen.

(PS: de outfits van Team O zijn te verkrijgen in onze beide winkels, enkel de outfit van Fran en Clara zijn pas volgende week beschikbaar! :))

1.080 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page