top of page
  • Foto van schrijverLILY - Life's Little Luxuries

Meet Fran


MEET FRAN

- Shopmanager Oostende -

Ze ontvangt je met de grootste glimlach en stelt je meteen op haar gemak. Alles wat we dus van een shopmanager verwachten toch? Stylingsessies en de dagelijkse praatjes met mensen zijn volgens haar dé features van haar job. Dit en nog veel meer te lezen in het interview met Fran. Enjoy!

vertel ons eens wat meer over jezelf!

"Hi, leuk kennis met jullie te maken! Ik ben Fran, word 27 in november en werk ondertussen 3 maand in Shop Lily Oostende als shopmanager. Ik studeerde af in Gent als leerkracht secundair onderwijs Plastische Opvoeding en Project Kunstvakken (i know, iets helemaal anders maar dat creatieve kantje zit wel in mij). Ik eindigde mijn studies met een Erasmusstage van 5 maand in Madrid, daar gaf zelf ook les maar dan in een lagere school. Uiteraard beleefde ik daar de tijd van mijn leven! En nu wat meer over mezelf: ik ben een spring in 't veld en heb altijd zin in een "babbeltje" en een goeie apéro. Ik hou er van om omringd te zijn door mensen die ik graag zie, daar put ik enorm veel energie uit. Verder ga ik heel graag op reis, nieuwe plaatsen ontdekken, kamperen en ik hou er van op in 't zonnetje, aan zee een goed boek te lezen."

ben je een ostendaise?

"Ik heb altijd aan zee gewoond in Oostduinkerke en woon ondertussen 3 jaar in Beauvoorde (op 15 min rijden van Oostduinkerke) waar ik een gezellig huisje kocht met mijn vriend Wout. Nog geen kindjes, wel 2 katten Morris en Gust en sinds kort ook nog wat extra leven in huis met de komst van Sézaar de puppy die ondertussen al 5 maand ons 'kot op stelten' zet. Ja, niet enkel kinderen doen dat!"

vertel eens wat meer over je 'you'-tattoo?

"Het speelde al een tijdje in mijn hoofd om een tattoo te zetten. Ik wou iets aparts maar toch betekenisvol en vooral heel verfijnd. Ik hou er van dat mijn tattoo zijn betekenis niet meteen prijsgeeft. De tattoo staat voor de mensen die mij gemaakt hebben tot wie ik vandaag geworden ben, de mensen die hun steentje hebben bijgedragen tot mijn persoonlijkheid, degenen die het dichts bij mij staan en die ik niet zou kunnen missen in mijn leven. Dus voor iemand anders misschien op het eerst zicht betekenisloos, voor mij heel betekenisvol. En verder vind ik YOU ook een heel mooi woord. Kort, krachtig en dus betekenisvol. Dat alles samen heb ik in een mooi lettertype laten ontwerpen en staat ondertussen nu 2 jaar vereeuwigd in mijn nek. Ook gewoon leuk dat ik mijn tattoo zelf niet vaak zie, dan vind ik hem des te mooier als ik in de spiegel kijk of op een foto zie."

hoe kwam je terecht bij lily?

"Ik werkte 5 jaar op de jeugddienst in Alveringem en vond het stilaan tijd voor iets anders. Ik was voordien uiteraard al klant bij Lily en het speelde wel eens in mijn hoofd dat het de max zou zijn om er te kunnen werken. Ik zag een vacature op de facebookpagina en twijfelde geen seconde. Ik mocht op gesprek komen en voila hier zit ik nu enkele vraagjes te beantwoorden voor de blogpost :) Happy me!"

wat vind je het leukst aan je job?

"De afwisseling, geen dag is hetzelfde. Ik hou van de 'babbeltjes' met de mensen. De stylingsessies zijn ook wel mijn ding, ik hou er van om mensen tips te geven en hen te zien opfleuren wanneer ze de voorgestelde outfit echt top vinden. Verder is de mix van wat bureauwerk en in de winkel staan een ideale combinatie. Ik ken mezelf en heb die afwisseling ook wel nodig. "

in mijn ogen staat lily voor...

"Gezelligheid, sfeer en altijd in voor babbeltjes en een goeie portie stylingadvies. "

jouw stijl in 3 woorden:

"MOE ILI JK! Ik heb een erg uiteenlopende kleerkast. Ik pin me meestal niet echt vast aan een bepaalde stijl. Maar misschien toch even proberen te omschrijven: girly, vooral comfy met hier en daar een stoer kantje. Ik ben in het algemeen ook erg fan van lange rokken en jurken. "

een typische 'fran outfit' is

"Mijn Kate Jeans (Selected) met de Petipa body van Sessun en een sneaker OF een luchtige lange jurk met mijn sneakers onder. Ik heb de neiging om altijd goed door te willen stappen of mij naar ergens te moeten haasten dus grijp heel snel naar mijn paar sneakers al zou ik soms wat meer voor mijn hakken mogen kiezen. "

ik ben fan van des petits hauts omdat:

"Ik ben enorm fan van het verhaal achter het merk, twee zussen die kun krachten bundelen en zo prachtige collecties op de markt brengen. Ik vind DPH vooral heel fijn om te combineren. Een DPH stuk in combinatie met een stoere jeans. IDEAAL. Het merk is iets prijziger maar je betaald hier dan ook echt voor kwaliteit. Ik ben enorme fan van hun heerlijk zachte knitwear. Tip : let ook op de mooie fijne details (vb: speciale knoopjes)"

Het jurkje van Fran is binnenkort beschikbaar online & in onze winkel. De body en de pull zijn nu al online en in onze winkels te verkrijgen.

1.214 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page