top of page
  • Foto van schrijverLILY - Life's Little Luxuries

#4 Small Business Saturday: Valérie van JusRé


MEET VALÉRIE

jusré

Vertel ons kort iets meer over jezelf, en hoe je ertoe kwam je eigen zaak te beginnen.

Ik ben een doen'er, veel energie, ik realiseer graag dingen, ik wil voor mijn eigen geluk instaan. Die spirit en karaktertrekken hebben er altijd in gezeten. Ik denk dat ik altijd wist dat ik “zelfstandig” zou zijn. Ik hou van springen, van risico’s… Alleen was de timing niet top, ik dacht altijd dat ik ouder zou zijn eer ik de stap zou zetten. Had net twee kleine kindjes en een derde op de planning, maar het bloed stroomt…

Op welk moment realiseerde je je dat er magie zat in je verhaal?

Zoals gezegd ben ik een doen’er, ik ga vooruit, kijk vooruit, leer wel uit het verleden maar ik kijk niet pessimistisch naar wat zou kunnen voorvallen. Van het begin heb ik het geloof gehad dat JusRé een goed idee was. Maar het laatste jaar zit er echt een tractie op. Dat gevoel is onbetaalbaar!

Wat zijn volgens jou de nodige skills om je eigen zaak te runnen?

Gepassioneerd zijn, en hard werken!

Zijn er bepaalde tools, apps, tips die je wilt delen? How do you stay on top of things?

Ik kom graag buiten, laat me inspireren door vannalles en toch weer niets. Ik probeer te luisteren naar mensen die in het vakgebied zitten. En ik geloof heel hard in expertises, als mensen ergens goed in zijn, durf ik die bijna blindelings volgen en het ingeslagen pad bewandelen tot een eventueel tegendeel bewezen zou zijn.

De work/life balance… In hoeverre is die belangrijk voor je? En in hoeverre is het fictie wanneer je Small Business Owner bent?

JusRé gaat van maandagochtend tot zondagavond. Mijn hele gezin loopt mee op het ritme van de juices. Als er een urgentie is in de frigo en ik ben met de kindjes bezig, steek ik ze alle drie met warme jas in hun autozitje en komen ze mee helpen (in de mate de definitie van helpen hier gangbaar is ).

Het weekend van Sinterklaas zit ik in het buitenland, het weekend ervoor sta ik op de beurs van vroeg ’s morgens tot laat dus komt Sinterklaas die zondag om 8h ’s morgens. Leuk is anders maar zo passen we de puzzeltjes in mekaar dat ik het minimum moet missen en zij het minst mijn afwezigheid ervaren. Ik ga uit van kwaliteit.

#ladybossen is niet evident. Wat houdt je gemotiveerd?

#ladybossen lijkt me identiek aan #misterbossen, ik zie in elk geslacht sterktes en zwaktes. Voor mij ligt de perfectie in de samenwerking tussen verschillende karakters. Het #mumbossen is sportief, dat kan ik niet ontkennen. Ik denk niet dat het voor iedereen weggelegd is, je moet het echt in je hebben. Motivatie is geen probleem bij mij, ik moet eerder wat gestopt worden.

Waar vind je motivatie wanneer je je even wat minder productief voelt?

In sport en gezonde voeding.

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?

Moest ik eens op 8h werkdag kunnen afkloppen in plaats van telkens die lange dagen zou mij dat wel gelukkig maken. Ik werk heel graag maar soms merk ik dat ik op de grens balanceer zo drie hevige jaren na de opstart van JusRé.

Wat betekent ‘professionele vrijheid’ voor jou?

Mijn gevoel volgen, mij laten inspireren en beïnvloeden door mensen die ik van valabele invloed acht.

Wat is de meest onverwachte les die je tot hiertoe leerde?

“Hard werken loont”, het is misschien niet de meest onverwachte les maar ik moet wel zeggen dat ik deze erg terecht vind.

Zijn er collega #ladybosses die jou inspireren?

Oh massa’s! Ik denk aan Natalie van I Just Love Breakfast, Danielle Verhulst van Djar, Fabienne Royaux van Vilvordit, Sabine Saelen van Fin du Jour, …

Zijn er nog grootse dingen die je wilt bereiken? In hoeverre wil je van je Small Business een Big Business maken?

Ik heb geen specifieke doelstelling in gedachten die ik absoluut wil bereiken maar ik merk wel dat elke bestelling die we binnenkrijgen me nog steeds erg blij maakt, dat elke nieuwe stap die ik kan zetten me een extreme voldoening geeft. Ik ben gelukkig en fier om wat ik kan doen. Zolang ik dat gevoel heb, zal ik blijven doorgaan met de achterliggende strategie in het hoofd maar ik kan toch niet nalaten om veel intuïtief te sturen. Heerlijk!!

LEUKE WEETJES

favoriete boek? Zoveel maar deze die mij het meest geraakt heeft: “De eenzaamheid der priemgetallen”

het gekste dat je ooit at? Rat

als je overal zou kunnen wonen, waar zou het zijn? Italië

zonsopgang of zonsondergang? Ondergang na een deugddoende dag

ochtendroutine? Douchen, kan niet zonder.

favoriete quote? Love life

Heb je een bijnaam? Val (denk eigenlijk dat meer mensen me Val noemen dan Valérie), Vallie, Valski

Hoe drink je je koffie? Niet!

Het laatste ding dat je deed lachen? Mijn zoontje van zes die wil dat de persoon die zijn lampjes van zijn fiets ontleend heeft terug aan zijn stuur hangt (de babysit) en hij meent dat ook als hij dat zegt.

Moest het met deze job niet lukken, wat zou je doen? Even pauze nemen.

Geheim talent? Dat kan ik niet neerschrijven

Wil je meer weten over Valérie & JusRé?

478 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page