top of page
  • Antje

O My Bag | tips & facts


Hun kwalitatief, eco-friendly leer is gekleurd zonder gebruik van schadelijke chemicaliën of synthetische topcoat. De kleur kan veranderen wanneer je handtas wordt blootgesteld aan zonlicht. Weet wel dat elke handtas van eco leer kan verschillen van kleur. Het leer zal ook niet eeuwig vlekkeloos blijven. Op een moment zal je krasjes en kleurverschillen zien verschijnen. Deze kenmerken maken het net een uniek product. Elke handtas is anders. Deze kenmerken nemen we er met plezier bij wetende dat het merk geen kwaad doet aan de natuur. Het zorgt er ook voor de typische O My Bag look. Maar natuurlijk hoor je ook goed zorg te dragen voor jou eigen tas. Ontdek hieronder alle tips.

DE BESTE BEHANDELING VOOR JE O MY BAG

Behandel je O My Bag met een beschermende spray om de 2 of 4 weken. We raden aan om een waterbestendige spray te gebruiken: makkelijk & snel in gebruik. Hou je zeker niet in tijdens het regenseizoen. Vermijd wel hevige regenbuien. Leer kan nooit volledig waterbestendig zijn. Kuis & condition je O My Bag elke 8 à 12 weken met een high-quality leer conditioner. Wanneer je geen conditioner smeert, gaat je O My Bag uitdrogen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als je gezicht insmeren met een voedende crème. Je doet er ook zeker goed aan om je tas weg te houden van fel zonlicht.

6 TIPS

1. Donkere kledij kan afgeven op je lichtgekleurde OMB. Vermijden dus! Let extra op wanneer je nieuwe kledij draagt.

2. Een donkere tas van OMB kan een klein beetje afgeven op lichte kledij. De eerste maand doe je dus best je donkerste jeans aan.

3. Wanneer je je OMB even niet gebruikt stop je hem best weer in de originele stoffen tas. Hou je tas ook best weg van warmte & extreme koude.

4. Nooit extra hitte gebruiken op je OMB om hem te laten drogen. Laat hem altijd vanzelf drogen, ver weg van je chauffage. Hitte droogt je tas uit of kan voor vlekken zorgen.

5. Wil je een leerproduct gebruiken om je tas te beschermen? Test het dan eerst op een kleine, onopvallende plaats & laat het opdrogen. Even later kan je kijken of het product geen schade aanricht.

6. O My Bag raadt zelf aan om Collonil Leather Lotion te gebruiken tegen krasjes.

WIST JE DAT O MY BAG...

-... een Nederlands merk is? Paulien Wesselink, een Nederlandse, is de eigenares & hoofdontwerpster van haar eigen bedrijf.

-... aan Fair Trade doet? Ze gebruiken ecologisch leer. Een properder en veiliger behandelingsproces dragen bij tot een kleinere ecologische voetafdruk. De tassen worden in India gemaakt in een positieve & veilige omgeving. De medewerkers genieten van een eerlijk loon, onderwijs, trainingen en gelijke mogelijkheden voor man en vrouw.

NIEUWE COLLECTIE

440 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page