top of page
  • Antje

#bouwvrouw | De nieuwe Lily in de maak

Een ander tempo

Ik moest afstappen van het Lily-tempo. Wij zijn gewoon om in een razendsnelle sector te werken waarin bijna iedereen steeds vlug en vrolijk werkt. In de bouw is dat net wat anders, zeker op administratief vlak. Na enkele weken heb ik aanvaard dat administratie gewoon tijd in beslag neemt. Uiteindelijk heb ik deze weg vrij efficiënt afgelegd zonder me te frustreren. De bank, notaris, stadsdiensten en verzekeringen werken nu eenmaal op een andere manier. Uiteindelijk werden ook dit fijne samenwerkingen, maar dan anders ;)

Burenliefde

In de Hertstraat hangt een goeie sfeer, alle handelaars zijn er voor elkaar. Maar… een renovatieproject zoals dat van ons brengt flink wat overlast met zich mee. We moesten er even hard doorgaan om het strakke tempo aan te houden. In de ruwbouwfase kwamen daar onvermijdelijk veel stof, lawaai, containers en kranen bij kijken. Het was dan ook af en toe met een schuldgevoel dat we de buren zagen die er last van hadden. Nu die grote werken achter de rug zijn en we binnenkort de straat nog gezelliger maken, klinken we over enkele weken met onze collega-buren op de goeie afloop!

32 mannen

Net als bij Team Lily, zorgden we voor een goed-draaiend team voor dit project. Ontwerper Maarten van Studio Mowk en ikzelf hebben een groep aannemers samengesteld die zich allemaal heel professioneel en flexibel hebben opgesteld. Van de eerste tot de laatste enthousiaste, lokale ondernemers die samen met Lily een mooi verhaal schrijven in dit pand. Als je iets leuk vindt bij een bezoek binnenkort, geven we je graag de naam mee van wie het gerealiseerd heeft. Dat zullen Francis, Ruben, David, Stefaan, Sander, Peter, Kevin, Bavo…. appreciëren :) In totaal werkten tot nu toe al 32 mannen aan het pand waar jullie fijn kunnen shoppen!

In de bouw is het heel normaal om een bouwheer te hebben. Die wordt traditioneel zo benoemd in vergaderingen, werfverslagen… dus dat was even aanpassen bij Lily. #bouwvrouw is geboren helemaal in het begin van het project in een verslag en is blijven meegaan. Ik vind het trouwens een heel leuke nieuwe titel… het staat voor mij voor de a-typische aanpak die we regelmatig hebben. Zowel in de winkel als in de renovatie geldt “we do it our own way”, we kijken zelden naar hoe anderen het aanpakken en beschouwen niets als evident. Ik stond er ook altijd op alles te begrijpen om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Metalen liggers, kopse kanten, anhydriet en zaagsnedes… geen geheimen voor deze bouwvrouw :)

427 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page