top of page
  • Foto van schrijverLILY - Life's Little Luxuries

Coffee Break with Frances!


Koffie, een interessante #LILYLOVER en een fijn gesprek, dat zijn de ingrediënten van onze maandelijkse ‘COFFEEBREAK’. Ons eerste kopje espresso drinken we met Frances Lefebure, jong televisiegeweld dat we sinds 2 jaar met LILY kleden. Haar enthousiasme, vrolijke karakter en unieke smaak maakt haar voor ons een échte #LILYLOVER. Het feit dat ze niet op haar mondje gevallen is, en heerlijk televisie maakt, is the icing on the cake. Een fijne babbel dus met een fijne madam.

" Geëngageerd in het leven staan, het is me met de paplepel ingegeven "

" Op zich is het nooit een doel van me geweest om sociaal geëngageerde tv te maken. Ik ben artieste van opleiding en in fictie kun je natuurlijk niet meteen het verschil gaan maken. Eigenlijk ben ik er gewoon ingerold vanaf het moment dat ik met televisie begon. Waarschijnlijk omdat het gewoon écht in mijn karakter zit. Zowel mama als papa - en dan vooral mama - hebben zich altijd enorm geëngageerd voor de maatschappij. We zijn zo opgevoed thuis. Ik ken niks anders. Nu bij ‘Hotel Römantiek’ gaat dat uiteraard niet verder dan voor iemand een fijn lief zoeken, maar toch… Sinds ‘Make Belgium Great Again’ voel ik wel heel erg dat zulke programma’s wel 100% mijn ding zijn."

" Mijn nieuwe programma Forever Young gaat nog een stapje verder. "

" Hier proberen we de dood een beetje meer bespreekbaar te maken. Vaak gaat het niet verder dan de vraag hoe iemand gestorven is of hoe erg dat is. Forever Young gaat over het vieren van het leven dat verloren ging. We gaan praten met vrienden en familie, focussen op de mooie momenten van die persoon. Ik vind het echt een mooi programma, en het is helemaal de richting die ik mezelf zie uitgaan. Pas op, er mag ook entertainment in zitten he, maar ik wil wél verhalen vertellen. "

" Dat ‘verhalen vertellen’ loopt echt als een rode draad door mijn leven. "

"Als kind zat ik al verscholen in mijn boeken, in al die verhalen. Ik maakte zelf ook kleine toneelstukjes en regisseerde dan tot vervelens toe mijn broer en zus. Als een dictator besliste ik dan wie welke rol in mijn verhaaltjes moest spelen. Ik heb hen daar wel nogal vaak mee geïrriteerd vrees ik. What can I say, het is mijn ding."

" Mijn work/life balance is even zoek, maar ik heb er goede hoop in! "

"Vooral het laatste jaar was best heavy op dat vlak, en eigenlijk onmogelijk om een evenwicht te vinden tussen alle projecten door. Ik ben dan vooral heel erg dankbaar voor mijn familie en beste vrienden. Zij zijn er altijd, al dan niet aan de zijlijn. Soms gebeurt het dat ik even alle ramen dichtsmijt en tijd voor mezelf neem, maar dat begrijpen zij als geen ander. Ik heb mezelf wel aangeleerd om bij rustiger momenten mezelf niet òòk nog eens de druk op te leggen van vanalles te moèten doen. Als ik wil genieten van een voormiddag in mijn bed, dan doe ik dat ook gewoon. En plannen, plannen, plannen. Heel onsexy maar echt wel noodzakelijk. Alle reisjes met mijn lief voor het komende jaar liggen vast. Omdat het er anders gewoon ook niet van komt. "

" LILY brengt kleur in mijn leven! "

"Het is niet dat ik donkere kleuren mijd, of niet mooi vind, maar ik hou wel van vrolijke kleuren in mijn kleerkast. Ik moet zeggen dat dat ook wel zo is gegroeid door de samenwerking met jullie. Sinds twee jaar shop ik ook niet meer he, naast bij LILY! Mijn stijl is op die manier wel gegroeid tot wat het nu is. Sowieso ben ik ook al niet de persoon die per se heel veel outfits wil, ik kies liever wat doordachter, en ik kies er inderdaad vaak vrolijke stuks uit. Het leven is te mooi om géén kleurtjes te dragen, toch? Ik merk trouwens ook dat mensen echt happy kunnen worden van de kleding die ik draag. "

" Iemands stijl kan deuren openen. "

"Zonder dat te overdrijven, ben ik er van overtuigd dat de manier waarop ik me kleed me helpt bij mijn huidige job. Het is heel erg vrolijk, en lief, en zacht, en dat zorgt er indirect voor dat mensen zich veel sneller open stellen. Het is makkelijker praten, makkelijker om contact te leggen. "

" Ik ben jammer genoeg geen Marie Kondo. "

"Ze zou mijn Spirit Animal kunnen zijn, maar ik kàn het gewoon niet. Mijn garderobe - en af en toe het leven ook - is bij mij eerder een zichzelf telkens repeterende oerknal. Grote rommel, opruimen, grote rommel, opruimen, en opnieuw en opnieuw. Ik zou dus heel graag die persoon willen zijn die zijn kast sorteert op kleur en item, maar het tegendeel is eerder waar. Het zou wel wat rust kunnen brengen… Ach, een mooi voornemen voor de toekomst!"

2019…

"Héél veel televisie: Studio Tarara, een nieuw seizoen Hotel Römantiek, Forever Young, een tweede seizoen van Make Belgium Great Again en dan zijn we weer de zomer voorbij. Hopelijk is er dan nog een nieuwe fictie-reeks, maar daar mag ik voorlopig nog niets over zeggen. Als alles goed verloopt ben ik lekker druk met werk tot de zomer van 2020.

Daar tegenover hoop ik meer balans te vinden. Het evenwicht tussen nederig en bescheiden zijn, maar tegelijk ook arrogant genoeg durven zijn om meer ‘nee’ te zeggen of ‘hola, even wachten nu’. Daar probeer ik mezelf echt in te trainen. Dat is ook gewoon nodig om alles op een rijtje te kunnen houden. "

" It’s all about family! "

"Bij samenwerkingen is een warm gevoel key. Bij LILY voelt het als familie. De samenwerking verloopt zonder al te veel contracten of regeltjes, maar gewoon op het gevoel. En dat is voor mij super belangrijk. Vanaf het begin al voel ik me enorm welkom. Dat is ook de reden waarom ik geen andere samenwerkingen aanga. Ik krijg best veel voorstellen van andere merken, maar dit werkt gewoon. Het is simpel, makkelijk en leuk. "

LILY x FRANCES

"Wat ik gemeen heb met LILY is de zin in het leven, de lichtheid, vrolijkheid en kleur. Ook de sfeer van vrouwen onder mekaar die mekaar steunen en aanmoedigen spreekt me aan. Ik vind een compliment van een vrouw trouwens zoveel meer waard dan van een man. Feminist is een lelijk woord, maar #girlpower dat is toch echt iets schoon!"

Mijn stijl

VROLIJK

LIEF

KRACHTIG

Shop Frances' outfit here! :)

1.981 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page