top of page
  • Foto van schrijverLILY - Life's Little Luxuries

Meet Anna & her agency!


We go way back, al van toen je nog agente was bij Samsoe&Samsoe. Hoe ben je in deze branche binnengerold?

" Inderdaad! Long story short? :-)


Interesse voor kleding en mode heb ik al van kinds af aan. Als student deed ik ervaring op in enkele mooie boetieks in Antwerpen, wat de ambitie aanwakkerde om zelf een eigen winkel te starten. Op mijn 21ste nam ik de stap om samen met een zakenpartner/vriendin een winkel te openen met Scandinavische merken.


Het concept sloeg aan en we namen de beslissing om een 2de vestiging te openen. Jammer genoeg gingen mijn zakenpartner en ik na een jaar uit elkaar. Ik hield onze 1ste winkel nog enkele jaren open, maar besliste uiteindelijk om ermee te stoppen. De financiële druk was groot en ik wenste meer stabiliteit in mijn leven.


Intussen leerde ik heel wat mensen kennen binnen de sector via mijn aankopen en de modebeurzen die ik bezocht. Zo kwam ik terecht bij Samsoe Samsoe die iemand zocht om de Belgische markt op te starten. Ik ging de uitdaging aan en bracht het merk hier op enkele jaren groot. Intussen kreeg ik geregeld aanbiedingen voor andere merken waarop ik niet inging. Tot de vraag kwam om een showroom op te starten voor één van mijn klanten. Ambitieus zoals ik ben, dacht ik why not? Na enkele maanden bleek niet alles te verlopen zoals afgesproken. Ik had steeds een goed contact met mijn toenmalige manager bij Samsoe en op zijn aanraden en dat van mijn vrienden/familie, besliste ik om de samenwerking stop te zetten en zelf een agentuur te starten. Het duurde even om de merken bij elkaar te krijgen, maar met vallen en opstaan is het uiteindelijk gelukt. Het klinkt misschien cliché, maar als ik terugkijk naar mijn parcours, voelt het alsof het lot me in deze richting heeft geleid."


Hoe kies je merken die je wilt vertegenwoordigen? Wat zijn de criteria?

" Sommige merken zijn via via op mijn pad gekomen, andere merken ontdekte ik door inspiratie op te doen via sociale media, reizen en winkels te bezoeken in het buitenland. Uiteraard spelen de modebeurzen ook een grote rol in mijn zoektocht.


Ik vind prijs/kwaliteit enorm belangrijk. Als ik op zoek ga naar merken, schat ik niet alleen of ze commercieel zijn, maar kijk ik ook naar de afwerking, de materialen die ze gebruiken en hoe ze zich presenteren. Alles moet kloppen van A tot Z. Mijn beste voorbeeld is Anna+Nina. Ik werd instant verliefd op hun collectie en de unieke styling die ze doortrekken in hun eigen winkels."


Wat is het leukste, en het minst leuke aan je job?


" Op ontdekking gaan, vind ik het leukst. De sales meetings waarin de nieuwe collecties worden voorgesteld, maar ook het ontdekken van nieuwe merken, het reizen en de variatie tussen sales en het beheer van het agentuur in het algemeen. Er komt veel bij kijken en dat houdt het wel spannend en gevarieerd. Het minst leuke is natuurlijk de administratie. Budgetten opvolgen/bijhouden en de lange dagen die hier soms mee gepaard gaan. De positieve aspecten trekken dit natuurlijk wel recht. :) "


Vertel eens iets over Designer's Society?

" Ik ontdekte Designers Society in een super toffe winkel in Londen. Toevallig heet deze ANNA. Ik ging een kijkje nemen en zag veel bekende merken, maar elk stuk dat mijn aandacht trok, was van Designers Society. Ik wandelde de winkel buiten en contacteerde ze meteen. Twee weken later zat ik op een vlucht naar Barcelona om het contract te tekenen. Zo snel gaat het soms :)

Het is een mediteraans merk met oog voor detail dat voornamelijk met natuurlijke stoffen werkt. Wat ik heel fijn vind, is dat het minimalistische, maar toch levendige collecties brengt. Elk stuk is hierdoor makkelijk te combineren met de basis items die elke vrouw wel in haar kast heeft hangen. Daarnaast zijn de prijzen heel toegankelijk, wat mooi meegenomen is. "

Vertel eens iets over Mint&Rose?

" Mint&Rose is een gekend Spaans schoenlabel met roots in Madrid en L.A. Ze staan bekend voor hun easy going espadrilles, maar de voorbije jaren is hun schoenencollectie sterk uitgebreid. Alle schoenen worden 100% in Spanje gemaakt en zijn vervaardigd uit het fijnste leder en suede. Een groot deel van de schoenen wordt trouwens met de hand gemaakt, wat ik enorm knap vind. Ook hun styling is bijzonder sterk. Een kijkje op hun instagram pagina is altijd wel fun en inspirerend. "Wat zijn jouw favoriete stuks uit de SS-collectie?

" Ongetwijfeld de zomerkleedjes van Designers Society, de linnen/katoenen bloesjes en high waisted shorts. Ze zijn aangenaam om te dragen en kunnen makkelijk gecombineerd worden. Daarnaast vind ik de sliders en de hakjes van Mint&Rose heel leuk. Ze komen in verschillende kleuren en zijn heel comfy. "
Waarom vind je deze merken geschikt voor LILY?


" Lily staat bekend om het frivole en de vrouwelijke touch in hun collecties en dit komt terug bij zowel Designers Society als Mint&Rose. Beide collecties zijn makkelijk te combineren en kunnen day-to-night gedragen worden, wat voor de Lily-girls zeker niet onbelangrijk is. "
Welke 5 trends omarmen we deze zomer volgens jou?


" De grote trends zijn vooral vintage inspired. De high waisted flaired jeans, palazzo broeken en romantische bloesjes. De lange kleedjes gecombineerd met cowboy boots en ook de ton sur ton combinaties in zachte nude tinten. (One of my faves!) "287 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page