top of page
  • Foto van schrijverLILY - Life's Little Luxuries

Coffee Break with Hanne Detail


meet hanne detail

Op zaterdag 12 oktober kunnen jullie haar persoonlijk ontmoeten in Lily Mechelen als ze 'life' haar juweeltjes komt personaliseren en verkopen, maar tot dan zullen jullie het even met dit blogje moeten doen. We spraken af met Hanne Detail in Mechelens nieuwste hotspot Grá om haar enkele vragen te stellen over haar juwelen business.

vanwaar je fascinatie voor juweeltjes?

Juwelen zijn voor mij de meest tijdloze vorm van mode. Vaak hangen er ook heel wat emoties aan juwelen vast. Een herinnering, een verloving, een eerste kindje,... Dit vind ik zo bijzonder aan juwelen. Het wordt een onderdeel van jezelf, net omwille van de emotionele waarde!

Door het gebruik van vingerafdrukken of een eigen handschrift streef ik ernaar om elk juweeltje zo uniek en persoonlijk mogelijk te maken.

een heel mooie zin die ik op je website vond is 'it's not our goal to find industrial perfection, but rather embracing the imperfections of handcrafted jewellery.’ vertel daar eens iets meer over?

Ik leg de lat voor het eindresultaat van mijn handgemaakte juweeltjes zeer hoog. De meeste imperfecties heb ik doorheen de jaren kunnen filteren. Toch zullen de juweeltjes nooit de perfectie van industrieel gemaakte juwelen bereiken. Maar deze imperfecties zijn net wat het juweeltje uniek en bijzonder maakt. Mijn doel is dan ook niet om te streven naar deze industriële perfectie, maar om net die extra charme van imperfectie te omarmen.

jouw juweeltjes vertellen vaak een verhaal. zijn er verhalen die je bijbleven door de jaren?

Enkele weken geleden kreeg ik via instagram een berichtje van een meisje dat vorig jaar 2 armbandjes bij me bestelde. Eentje voor zichzelf en eentje voor haar mama. Op het armbandje van haar mama was de naam van haar dochtertje geschreven. Haar mama was zo fier op dit armbandje omdat ze de meter van haar dochtertje was. Niet veel later werd er kanker bij haar mama vastgesteld en moest het armbandje vaak uit voor de verschillende onderzoeken. Maar telkens erna vroeg ze om het armbandje meteen weer aan te doen. Ze noemde het haar geluksbrenger, haar talisman.

Net na de geboorte van haar tweede dochtertje overleed haar mama. Het armbandje? Dat wordt bij haar urne bewaard, in de hoop dat het haar verder ook nog geluk zal brengen.

Van dit berichtje werd ik even stil, maar het gaf me zoveel motivatie : "Hiervoor doe ik het!"

vertel eens over de weg die je aflegde als jonge onderneemster?

Juwelen maken is me overkomen. In 2016 begon het als een hobby, iets wat ik on-the-go kon doen, naast mijn vaste job. Met een startkapitaal van 0 euro, probeerde ik met een hamer letters te kloppen in een stukje messing metaal om zo een uniek juweeltje te creëren. Ik maakte eentje voor mezelf, daarna voor vriendinnen en zo ging de bal aan het rollen. Ik merkte dat ik niet de enige was die op zoek was naar een juweeltje met een persoonlijke touch.

Doorheen de jaren ging ik op zoek naar de juiste materialen en verbeterde ik steeds mijn technieken. Ik zou liegen moest ik zeggen dat dit niet zonder vallen en opstaan was. Elke dag bouwde ik aan mijn merk, maar leerde ik ook uit de fouten die ik maakte. Doordat ik zelfstandige in bijberoep ben, had ik de ruimte om gaandeweg te leren en mijn merk rustig te laten groeien. Op de dag van vandaag en dus enkele jaren verder, kan ik zeggen dat ik 100% achter mijn product en de kwaliteit van de juweeltjes sta.

Als ik kijk naar de weg die ik aflegde en waar ik nu sta, ben ik heel dankbaar voor wat ik allemaal met Detail bereikt heb! Toch probeer ik alle kritische feedback en raad van ervaren ondernemers op te slorpen, in de hoop mijn dromen waar te kunnen maken. Een eigen winkeltje openen staat al sinds dag één op mijn bucket list. (A girl can dream, right?)

heb je zelf een favoriet juweel?

De gouden bar ketting is mijn absolute favoriet. Ik draag hem altijd! Zelfs wanneer ik hem vergeet aan te doen, zal ik terug huiswaarts keren om hem op te halen.

wanneer je je outfit voor de dag samenstelt, start je dan vanuit de juwelen of vanuit de kleding? Het leuke aan de juwelen van Detail is hun eenvoudig ontwerp. Hierdoor passen ze op elke outfit! Wat het dus een stuk makkelijker maakt wanneer je je outfit voor de dag samenstelt. Ik draag 24/7 mijn gouden bar ketting. Voor mijn outfit kan ik dan perfect de kleding kiezen waar ik die dag zin in heb, omdat ik niet moet nadenken of het bij mijn ketting zal matchen.

heb je ultieme tips om onze juweeltjes mooi te houden?

Het is belangrijk om aanraking met water en schoonheidsproducten te vermijden. Ook zal je juweeltje langer meegaan als je het uitdoet voor het slapen gaan en het bewaart in een donker afgesloten doosje. Niets is zo frustrerend als een juweeltje dat zijn kleur verliest. Daarom vond ik het belangrijk om op zoek te gaan naar materialen die hun kleur niet verliezen. De juwelen worden gemaakt uit 14 karaat goldfilled of .925 sterling silver. De goudlaag is echter vele malen dikker dan bij vergulde materialen, waardoor goldfilled materialen mooi blijven van kleur. Men noemt het niet voor niets 'a lifetime jewellery'.

bij lily zijn we vaak jaloers op jouw prachtige instagram-feed. vanwaar dat bijzondere oog voor schoonheid?

Mijn instagram-pagina is het uithangbord van Detail. Daarom vind ik het ook belangrijk om hier voldoende tijd in te spenderen. Ik probeer een sfeer te creëren die eigen is aan het merk en zo zal ook "rozig" steeds de rode draad door mijn feed zijn. Het werk en de nauwkeurigheid die ik steek in het maken van de juweeltjes, wil ik laten doorstromen naar mijn pagina. Ik kijk enorm op naar instagram-feeds die een mooi geheel vormen en via sociale media het vertrouwen van hun volgers winnen.

wat mogen de mensen verwachten van atelier lily x hanne detail?

Ik krijg vaak de vraag of ik ook een fysieke winkel heb, waar mensen juweeltjes kunnen komen passen of hun ideeën kunnen komen bespreken. In Atelier LILY x HANNE DETAIL is er nu deze mogelijkheid. Daarnaast krijg je ook de kans om het materiaal en de kwaliteit van de juweeltjes te komen bewonderen. Heb je al een ontwerp in gedachten? De snelle beslissers wandelen dezelfde dag met hun gepersonaliseerd juweeltje buiten. Dus kom zeker langs op 12 oktober bij LILY Mechelen, ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten! :)

Volg haar hier:

www.detail-shop.com

452 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page