top of page
  • Kelli

Why we love: Twist&Tango


TWIST & TANGO

In februari bestaat LILY 10 jaar. 10 jaar waarin we zoeken naar de leukste, mooiste en meest bijzondere producten voor onze winkels. Want laat net dat niet het ding zijn waar je als onafhankelijke winkel nog het verschil kunt maken. In het zorgvuldig uitkiezen en editen van de collecties die je aan je klanten aanbiedt. Kort samengevat, en meer in onze eigen woorden, en nog steeds na al die jaren onze core: we zoeken naar dingen waar we blij van worden, om te verkopen op een plek waar we blij van worden aan mensen waar we blij van worden.

WAAROM WE BLIJ WORDEN VAN TWIST&TANGO

Twist&Tango is Zweeds, opgestart in ’95 in Gothenburg. Het merk wordt in België verdeeld door van van onze favoriete agenturen - ACRIS - door een van onze absolute favoriete agentes - An-Sofie. Het is dan ook bij haar dat we T&T voor de eerste keer zagen. Het is van dag één een van onze stokpaardjes: we werken enkel en alleen samen met mensen die we graag hebben en vertrouwen en waarmee we op de lange termijn een ‘baanvaste’ relatie mee kunnen opbouwen. De modewereld is er vaak een van cowboys en opportunisme , niet echt onze Jam… Het zal niet de eerste keer zijn dat we om die reden stoppen met een merk. TWIST&TANGO voelt goed, net als het agentuur dat het verdeelt: een warm bedrijf met solide waarden en een gezonde dosis fun. Dat voèl je in hun collecties.

THE CORE

De core van T&T? Fun, Simple, Personal, Feminine. Wij pikken er even FEMININE uit, want wat is dit merk übervrouwelijk. En niet op een schattige manier, maar op de best mogelijke manier: vrouwelijk en sterk waardoor je je voelt alsof je de wereld aankunt. Female Empowerment, het is dan weer wél onze Jam. :)

Het Zweedse bedrijf is een voortrekker wanneer het gaat om Sustainable fashion. Ook dat is een reden waarom we hen graag zien, en dan zeker omdat het voor hen geen ‘hippe term’ is (vandaag de dag worden we op modebeurzen om de oren geslagen met de modewoorden Vegan, Ethical, Sustainable, … Soms meer omdat ze het zien als een verkooptruc, en niet omwille van rotsvaste overtuiging) Al sinds de start ijvert het bedrijf om hun collecties op de meest verantwoorde manier mogelijk te maken. Gerecycleerd polyester, organisch katoen, samenwerken met kleinere familiebdrijfjes, stoffen printen in plaats van in verfbaden te stoppen, … Het is heel eigen aan T&T om dat niet van de daken te schreeuwen, maar gewoon op die manier te werken. Het is voor hen niet meer dan normaal, en voor ons heel erg fijn om te weten.

Om af te sluiten wil ik het heel graag hebben over de schoenencollectie van TWIST&TANGO. Wanneer we een collectie gaan aankopen is het vaak het eerste dat we zien: de prachtige schoenen. Soms nét iets te duur voor onze winkels, maar zooooo mooi. We have a thing with shoes, en die van T&T zijn waanzinnig mooi! Laat ons dus zeker weten of jij het leuk zou vinden moesten we deze collectie bij LILY uitbreiden. Wij zijn fan! :)

Kelli x

297 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page