top of page
  • Foto van schrijverLILY - Life's Little Luxuries

#2 Small Business Saturday: Marieke van Studio Me


MEET MARIEKE

studio me

Vertel ons kort iets meer over jezelf, en hoe je ertoe kwam je eigen zaak te beginnen.

Doordat één van mijn twingirls, Fleur, een erg moeilijke huid had, is de zoektocht naar natuurlijke producten gestart. Nadat ik zowat elk product uit de apotheker geprobeerd had, ben ik zelf beginnen experimenteren met natuurlijke cosmetica. Ik maakte zelf crèmes en lotions van karité boter, essentiële oliën, kokosolie, cacao boter… En dit was duidelijk veel beter dan alles wat ik ooit uitgetest had op haar huidje. Pas enkele jaren laten ontdekte ik RainPharma. Helemaal natuurlijk, net zoals mijn eigen hocus pocus crèmes, maar in een mooie verpakking en helemaal Belgisch. Toch wel handiger dan alles zelf te moeten maken!

Na de bevalling van mijn 3de meisje leek het plots onmogelijk om veel tijd vrij te maken om te sporten. Van borstvoedingsmoment naar borstvoedingsmoment, luiers verversen, de oudste 2 van school halen, een maaltijd op tafel toveren, de honderden tetradoeken wassen… Er bleek precies alleen maar een mom-life te zijn… Ik vergat mezelf bijna volledig. Naar de fitness met een baby zag ik niet zitten, maar ik wilde wel mijn eigen lijf terug… Toen kwam E-Fit op mijn pad. Na slechts enkele sessies, waar ik trouwens mijn baby mee naartoe kon nemen, zag ik mijn lichaam back in shape komen. Hoeraaaa. Toen is het idee ontstaan om mijn hobby’s en interesses te verzamelen onder 1 dak: cosmetica, make-up, sport, gezondheid, beauty,… Een plek waar je even tot rust kan komen in het drukke leven, even werken aan je lichaam, maar ver weg van de drukke fitness centra.

Op welk moment realiseerde je je dat er magie zat in je verhaal?

Wanneer ik andere vrouwen zag worstelen met dezelfde issues: weinig tijd, ambitieus, drukke job, kleine kinderen, veel sociale activiteiten … maar geen tijd om te sporten of bezig te zijn met gezonde voeding. Als ik met hen sprak over de ideeën in mijn hoofd was iedereen steeds laaiend enthousiast. Er was echt nood aan zo’n plek. Efficiëntie, rust, snel resultaat en een hoge feel good factor was de magic in het verhaal, denk ik.

Ons plekje aan de vaart zorgt ook voor het zen-gevoel van ons verhaal.

Wat zijn volgens jou de nodige skills om je eigen zaak te runnen?

Durf is denk ik één van de belangrijkste.

En niet wachten tot je idee of concept volledig ‘klaar’ is, want dat zal het nooit zijn. Je moet gewoon durven springen: the key to success is to start before you are ready. Daarnaast blijft volharding nodig. Niet zomaar opgeven bij een tegenslag, maar doorgaan en blijven geloven in je concept. Overtuiging, geloven in jezelf en in je eigen kracht. Ik ben er absoluut van overtuigd dat je als je ergens in gelooft dat je dan ook zal slagen. Maar je moet er volledig in geloven en niet een klein beetje twijfelen, want dat is de sleutel tot succes en persoonlijk geluk. En wat ook helpt is de steun van een lieve, geduldige, warme en creatieve man. Dankzij hem sta ik er vandaag ook. Hij zorgde niet alleen voor het interieur van onze studio aan de vaart en onze pop-up shop, maar hij staat me ook steeds bij met raad en daad. Het klinkt zo cliché, maar de support en het begrip van je partner is echt essentieel als ladyboss.

Zijn er bepaalde tools, apps, tips die je wilt delen? How do you stay on top of things?

Ik ben nog steeds op zoek naar de ideale app om een to-do lijstje bij te houden. Zowel voor professionele doeleinden als privé.

Omdat ik die perfecte app voor mij nog niet gevonden heb, maak ik nog steeds to do lijstjes in mijn telefoon en op duizende post-it’s en notieboekjes. Niet echt efficiënt dus… Mijn favo app is Instagram. Heerlijk om even te scrollen tussen de gezellige familiekiekjes, de fashion statements, beauty producten, lifestyle, food inspo…

De work/life balance… In hoeverre is die belangrijk voor je? En in hoeverre is het fictie wanneer je Small Business Owner bent?

Work/Life balance. Welke balance?? Nee grapje, natuurlijk is die belangrijk. In mijn vrije momenten wil ik heel graag tijd met mijn partner, tijd met mijn kindjes, beste vrienden… Maar die tijd is er vaak te weinig. Ik ben nog volop op zoek naar die balans. Als startende ondernemer wil je 100% voor je zaak gaan en vervagen de grenzen tussen werk en vrije tijd al snel. Dankzij de vele helpende handjes van ouders en schoonouders krijgen onze meisjes de beste zorgen. Maar als ik heel eerlijk ben, ben ik er vaak te weinig voor hen. Het is nu even focussen op Studio Me en de pop-up shop. De tijd die dan overblijft proberen we zo kwalitatief mogelijk in te plannen. Dat hoeven heus geen spectaculaire dingen te zijn: met het gezin knus in de zetel kruipen om een filmpje te kijken, even een wandeling doen, samen de geitjes ons oud brood te eten geven, een aperitief moment met mijn partner, een hele zondag in PJ rondlopen in huis. Dat zijn de leuke dingen.

#LADYBOSSEN is niet evident. Wat houdt je gemotiveerd?

I just love my job. Iets kunnen doen wat je écht graag doet is de beste motivator in het leven! En al de rest komt wel vanzelf.

Waar vind je motivatie wanneer je je even wat minder productief voelt?

Op een mindere dag put ik energie uit de ontmoetingen met mijn klanten. Zij komen 20 minuten sporten en doen graag hun babbeltje. Deze kortstondige ontmoetingen maken het heel leuk. Als ik eens echt moe ben, begin ik mijn dag met onze Mood, een vitamine B-complex boordevol ginseng en rhodiola om vol energie aan de dag te beginnen. My life saver!

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?

Op een ideale werkdag heb ik lekker veel te doen en kan ik een goede balans vinden tussen administratief werk, social media, klanten servicen én kan ik genieten van een lichte, lekkere en gezonde lunch. Dan is mijn dag helemaal goed!

Wat betekent ‘professionele vrijheid’ voor jou?

Heerlijk toch om zelf te kunnen beslissen welke richting je uit wil, wat je precies wel of helemaal niet wil doen.

Dat is vrijheid voor mij. Dat is zo’n heerlijk gevoel.

Wat is de meest onverwachte les die je tot hiertoe leerde?

Dat in tijden van nood, je liefste klanten bereid zijn om je te helpen. Je moet het alleen durven vragen. En laat dat nu net iets zijn waar ik niet zo goed in ben. Op de avond voor ons Winter Shopping Event ontdekten we dat er iets serieus misgelopen was met een levering: omgevallen flessen, half leeggelopen flesjes, beschadigde dozen. Maar dankzij de hulp van vrienden en enkele klanten was het klusje geklaard in no time. Dat maakte me enorm dankbaar!

Zijn er collega #LADYBOSSES die jou inspireren?

- Tiany Kiriloff

- Virginie Morobé

- Inge Onsea

- Greet Boonen

Zijn er nog grootse dingen die je wilt bereiken? In hoeverre wil je van je Small Business een Big Business maken?

Gezonde ambitie is er zeker. Een winkeltje in het centrum van Mechelen was er eentje. En die hebben we net gerealiseerd: onze pop-up tussen de Grote Markt en de Sint-Romboutstoren. Ik ben best wel fier dat we dit hebben gerealiseerd in minder dan 2 weken tijd. Zalig! Ik word helemaal blij van dit winkeltje. Nu gaan het concept verder uitbouwen: nog meer natuurlijke producten, denk maar aan parfums, make-up, leuke workshops… Uiteraard zijn er in mijn hoofd nog veel plannen en mogelijkheden, maar ik vind het belangrijk om eerst de bestaande zaken te optimaliseren.

LEUKE WEETJES

FAVORIETE BOEK? Dat zijn de boeken van Roald Dahl. De twingirls beginnen die nu ook leuk te vinden, dus het is helemaal gepermitteerd om deze opnieuw te lezen en even een klein stukje kindertijd te herbeleven.

HET GEKSTE DAT JE OOIT AT? Hersenen

ALS JE OVERAL ZOU KUNNEN WONEN, WAAR ZOU DAT DAN ZIJN? Zuid-Afrika

ZONSOPGANG OF -ONDERGANG? Zonsopgang

OCHTENDROUTINE? Kiddies uit bed halen, knuffelen, douchen en lekker gezond ontbijten. En op zondag alles graag wat uitgebreider.

FAVORIETE QUOTE? Beauty begins the moment you decide to be yourself

HEB JE EEN BIJNAAM? Euh ja, voor ons vriendgroepje, maar ik weet niet of die voor publicatie is: Sexy Mongol, afgekort SM (fout hé…)

HOE DRINK JE JE KOFFIE? Ik drink niet zo vaak koffie, maar i do love a good cappuccino

MOEST JE DEZE JOB NIET LUKKEN, WAT ZOU JE DOEN? Back to fashion, misschien dan toch een eigen winkeltje met kleding, schoenen…?

GEHEIM TALENT? Dat hou ik graag geheim :-D

meer info over Marieke & Studio me?

826 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page