top of page
  • Janna

All about House of Balm


MEET KINA SLOT

founder of House of Balm

Wat begon als (web)shop met verschillende eco-conscious verzorgingsproducten, groeide uit tot een heus eigen merk. Door haar ervaring met verschillende merken, klanten en producten, wist 41-jarige Nederlandse girlboss Kina precies wat ze nodig had om haar eigen merk ‘House of Balm’ te ontwikkelen. House of Balm is een groen verzorgingsmerk dat focust op het gebruik van schone ingrediënten zonder gifstoffen, dat betaalbaar is én er ook nog eens prachtig uitziet on display in je badkamer. Producten ontwikkelen die je blij maken bij elk gebruik, dàt is wat Kina met haar merk wil doen. Tijd voor een praatje!

Kun je iets meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Kina, ik ben 41 jaar en woon in Amsterdam met mijn vriend en 2 jarige zoontje Olivier.

Hoe ben je in de wereld van verzorgingsproducten terechtgekomen? Heb je een achtergrond in deze wereld?

Nee, van oorsprong niet, maar ik heb verzorgingsproducten al mijn hele leven heel fascinerend gevonden. Ik was als klein kind al de potjes crème van mijn moeder en oma aan het uitproberen. Ook las ik altijd veel over welke producten/ingrediënten wat doen voor je huid en haar.

Hoe is House Of Balm ontstaan? Waarom heb je een eigen merk ontwikkeld? Wat was je doel?

Van oorsprong was House of Balm een winkel en webshop met andere eco-conscious merken. Omdat ik een fysieke winkel had zag ik goed waar klanten op letten bij de aanschaf van een product. Ik merkte dat geur, een aantrekkelijke verpakkingen en betaalbaarheid, belangrijk waren bij het overwegen van de aankoop. Veel merken die ik in Europa vond, waren of te duur en zagen er mooi uit. Of waren goedkoop en hadden een wat minder aantrekkelijke verpakking. In Amerika vond ik wel dit soort producten, maar was ik veel kwijt aan verzend en importkosten. Toen dacht ik, dan doe ik het zelf. En zo is House of Balm begonnen met het ontwikkelen van een eigen merk.

Waarom de keuze voor eco-conscious, vegan producten? Waarom de interesse?

Ik kan heel boos worden over de troep die wordt toegevoegd aan verzorgingsproducten. Dat het wettelijk gezien mag, betekent niet dat het niet schadelijk is voor de gezondheid. Gelukkig worden steeds meer medici en consumenten zich hiervan bewust en zijn er steeds meer verschillende merken die laten zien dat gif-vrije verzorgingsproducten net zo goed of zelfs beter zijn. Dat een product vegan is, is voor mij vanzelfsprekend, en dier zou niet moeten lijden voor de producten die ik gebruik.

Zie je problemen in de industrie? Zo ja, dewelke?

Veel grote merken doen aan green washing (het zich groener voordoen dan een bedrijf/product daadwerkelijk is.) Daarom belangrijk om ingrediënten te lezen op toxische ingrediënten of producten te kopen bij specifieke winkels of websites die zich richten op gifvrije producten

Wat zijn jouw ideeën om de industrie meer eco-conscious te maken? Wat zou je willen veranderen?

Er moet nog veel gebeuren op het gebied van verpakkingen. Ik zou nog heel graag willen zien dat er een vervanging van plastic komt, die de goede eigenschappen heeft van plastic, biologisch afbreekbaar is en er ook nog mooi uitziet.

Waarom zijn 'clean' ingrediënten zo belangrijk?

Van veel toxische ingrediënten die in conventionele producten zitten is het bewezen dat ze hormoon verstorend zijn, allergieën kunnen veroorzaken en nog tal van andere gezondheid klachten kunnen opleveren.

Wat opvalt bij de producten, is dat de verpakkingen heel mooi zijn. Is dat belangrijk voor het merk? Waarom?

Dankjewel voor het compliment. Ja, dat is voor House of Balm heel belangrijk. Wij hergebruiken alle verpakkingsmaterialen, hiervan wordt niks weggegooid. En als wij nieuwe materialen moeten bestellen, is dit altijd van gerecyclede materialen. Ik wil dat mijn klanten gelukkig worden van het gebruik van mijn producten en het met liefde gebruiken.

Wat is je persoonlijke favoriete product? Wat gebruik je zelf het vaakst?

Hmm, lastig! Ik gebruik al mijn producten bijna elke dag. Maar als ik moet kiezen toch mijn haarolie.

Welk product zou je aan een 'first user' aanraden en waarom?

Dan zou ik toch zeggen mijn deodorant. Ik adviseer personen die overwegen om over te stappen op clean beauty om te beginnen met het switchen naar een clean deodorant, vanwege de schadelijke effecten van een conventionele deodorant. Als ze eenmaal deze switch hebben gemaakt volgt de rest vanzelf

Wat is de grootste uitdaging bij het bouwen van een eco-conscious merk?

Er komen veel investeringen kijken bij het opzetten van een verzorgingsmerk. Daarnaast is het als beginend merk ook best lastig om een goede leverancier te vinden en aan de minimum aantallen te kunnen voldoen. En komt veel tijd en geduld bij kijken.

Wat zijn je toekomstplannen? Hoe zie je House Of Balm groeien/evolueren?

Ik wil House of Balm laten uitgroeien tot een lijn waarbij je alle verzorgings- en schoonmaakproducten kan aanschaffen die je in je huis nodig hebt. Denk aan een babylijn, geurspray, geurkaarsen , schoonmaakmiddelen, wasmiddelen en verdere uitbreiding van de volwassenen huid en haar verzorgingslijn.

Dat is ook de reden dan mijn merk House of Balm heet. Alles wat je nodig hebt om je gezin en huis te verzorgen

Heb je tips voor vrouwen die hun eigen merk willen opstarten?

Zo cliché, maar zo waar. Volg je hart! En neem afwijzing niet persoonlijk.

Zijn er dingen die je graag had geweten voordat je een eigen merk ontwikkelde?

Ja, liever iets minder dingen doen en ze goed doen, dan alles half doen.

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page