top of page
  • Antje

Wine break with Isabeau from Our Daily Bottle


Kun je meer vertellen over jezelf en je onderneming?

Wijn is het kompas in mijn leven. Ik woonde heel lang in het buitenland, oa. in Zuid-Afrika, Bordeaux en San Francisco. Die plaatsen hebben allemaal 1 ding gemeen: wijngaarden. Na business school in Frankrijk vatte ik het idee op om iets met millenials en wijn te doen. In Amerika werd dat idee nog meer gevoed: het werd verfrissend, nieuw en digitaal. Zo ben ik uiteindelijk teruggekomen naar België en richtte ik Our Daily Bottle op.

Wat doet Our Daily Bottle?

Het is een abonnementsformule voor wijn. Zeg jij altijd "Ik drink wel graag wijn, maar ik ken er eigenlijk niets van"? Dan is ons wijnabonnement perfect voor jou. Elke maand sturen we een leuke box met 2 flessen en een magazine op van een familiaal domein ergens in de wereld. Je leert de wijnboer, de wijnstreek en de druivenrassen kennen en krijgt nog eens aangepaste receptjes mee. Daarnaast hebben we ook een leuke webshop vol met lekkere en betaalbare wijnen.

Kun je een typische dag uit je leven omschrijven?

Het begin en het einde zijn meestal hetzelfde. Alles ertussenin is elke dag anders (en redelijk chaotisch). We zijn snel gegroeid en ons team is momenteel nog erg klein. Ik ben altijd met honderd dingen tegelijkertijd bezig. Elke dag begint met koffie en de krant, daarna begint de rollercoaster show. Je vindt me dan ergens tussen Antwerpen waar ons kantoor (en binnenkort een nieuwe zaak is) en het depot in Mechelen. Our Daily Bottle is nog erg jong, dus work is life en life is work. Ik probeer wel de dag af te sluiten met sport om wat te ontstressen. Ik ben meestal rond 20u30 thuis en dan kook ik, hoe laat het ook is, slaak ik een diepe zucht en schenk ik een glas wijn in :) Ik werk vaak nog een klein beetje door. Wanneer ik mijn schermen finaal uitschakel, lees ik nog een beetje. Neem er vooral geen voorbeeld aan!

Heb je altijd al voor jezelf willen werken?

Ja, was wel een beetje voorbestemd. Ik was nooit een team player, wel een team leader:)

Wat vind jij je grootste succes/prestatie?

Ik ben Our Daily Bottle samen met een vennoot begonnen, toen hij er vorig jaar uit wou stappen, moest ik beslissen of ik er op m'n eentje voor ging gaan. So I put on my big girl panties, heb mijn consultancy job opgegeven en heb het helemaal alleen verdergezet. Ik heb datzelfde jaar een subsidie opgehaald van de Vlaamse Overheid, een investeerder gevonden en heb Our Daily Bottle exponentieel kunnen doen groeien. Als ik kijk naar waar ik nu sta en vorig jaar stond, dan kan ik het soms zelf bijna niet geloven.

Wat zijn de Our Daily Bottle brand & business waarden?

We staan voor bereikbaarheid & fun. Wijn is een onvriendelijk onderwerp en de meeste wijnhandels zijn totaal niet mee met wat een jongere generatie consumenten belangrijk vindt. Wijn is een fantastisch product, maar ook een onderwerp waar veel over gebullshit wordt. Ik wil de passie die al die wijnboeren voor hun vak hebben én mijn eigen passie voor wijn, ook over brengen tot bij de mensen thuis. Ik vind het belangrijk dat je weet wat er in je glas zit en dat wat er in je glas zit met veel liefde en zorg gemaakt is. Ik vind het ook erg belangrijk om duurzaam te ondernemen door met kleinere wijnboeren samen te werken, wijnen te importeren uit ecologisch verantwoorde landbouw, eerlijke prijzen te betalen en hier lokaal met Werkans samen te werken voor het maken van de pakketjes. Better wine for a better planet.

Is er iets dat je aan het begin van je journey met Our Daily Bottle had willen weten?

Ondernemen is risico's nemen, niet weten wat er gaat komen, maar er wel op vertrouwen en naartoe werken. Dat is net het geweldige aan de journey. Het niet weten, maar je wel laten sturen door je visie.

Heb je nog ambitie voor Our Daily Bottle? Geheime toekomstplannen?

Wel, we zijn aan het uitbreiden naar het buitenland en ik open nu ook een offline concept. Een hybrid retail store en volautomatische wijnbar "The Tasting Room by Our Daily Bottle" in Antwerpen waar alles rond wijn en wijnbeleving draait.

Je website en social media accounts zijn heel mooi. Hoe belangrijk is zo’n sterke visuele identiteit denk je?

Dankjewel! Het is àlles natuurlijk. Ons logo alleen al draagt onze waarden en visie uit, ik heb daar echt over nagedacht. In tegenstelling tot andere wijnhandelaars wou ik echt een sterk merk bouwen dat ergens voor stond. We verkopen meer dan wijn, we verkopen wijnkennis, wijnbeleving, gezelligheid en een goed gevoel.

Is er door de jaren heen iets veranderd aan je aanpak?

Ik leer elke week bij. Als ondernemer groei je elke dag, en ik ben nog maar 4 jaar bezig. Je pivoteert op zoveel vlakken dat je aanpak regelmatig verandert, gebouwd op inzichten. We zijn echt begonnen als een "lean and mean" start-up. Daarbij is het idee eigenlijk dat je zo snel mogelijk iets op de markt gooit en je product aanpast naargelang je marktinzichten en customer feedback krijgt. Ik ben wel wat meer het gezicht geworden van Our Daily Bottle. Ik wou eerst vooral een merk bouwen los van een persoonlijkheid, maar ik merk dat mensen toch graag weten van wie ze kopen, dus verstop ik mezelf minder.

Is er advies dat je ontluikende ondernemers kunt geven? (Met name aan aspiring ladybosses)

'Geld verdienen' mag niet je main goal zijn. Doe iets wat je graag doet. Zo graag dat je het zelfs gratis zou doen. Je vindt dan wel een manier om het te monetariseren. Als je ambitie én passie hebt, kan je alles verwezenlijken.

Wat is iets dat iemand die zich wil gaan verdiepen in wijnen volgens jou moet weten?

Dat je niets van wijn moet weten om van wijn te kunnen genieten. Trust your senses, die zijn er voor een reden. Of je kan ook gewoon lid worden van Our Daily Bottle Wine Club natuurlijk :)

Heb je een secret hack om als complete nieuweling tóch als wijnkenner te kunnen overkomen?

Het belangrijkste wijncriterium is balans. Balans tussen suiker, aciditeit, alcohol en tannines. Laat dat woord dus gewoon even vallen ;)

Om af te sluiten: Quick questions.

Wat zit er altijd in je handtas? Een kurkentrekker.

Jij bent de nieuwe toevoeging aan een kleurpotloden set, welke kleur zou je zijn en waarom? Bordeauxrood.

Laatste cadeau dat je aan iemand gaf? Champagne.

Aan welk Pinterestbord heb je al het meeste tijd versleten? Wine quotes.

Is er iets dat je ons nu in vijf minuten zou kunnen aanleren? How to taste wine like a pro.

Benieuwd naar Our Daily Bottle? BEKIJK DE WEBSITE.

422 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page